Redactie
Redactie Tennis 5 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Niels Vink verovert gouden medaille in enkelspel rolstoeltennis Parijs

Rolstoeltennisser Niels Vink heeft bij de Paralympische Spelen van Parijs op overtuigende wijze het goud veroverd in het enkelspel bij de quads. De 21-jarige Helmonder versloeg in de finale op Roland Garros zijn dubbelpartner Sam Schröder in twee sets: 6-0 6-1. Samen hadden ze een dag eerder het dubbelspel gewonnen.

Tegen de drie jaar oudere Schröder begon Vink bijzonder voortvarend. Binnen een halfuur stond er 6-0 op het scorebord. Limburger Schröder kwam geen moment in de wedstrijd en zag Vink na een uur en zeven minuten zijn tweede matchpoint benutten.

Schröder verloor drie jaar geleden in Tokio ook al de finale in het enkelspel. Daar werd Vink al in de derde ronde uitgeschakeld. Samen waren ze in de Japanse hoofdstad wel goed voor goud in het dubbelspel.

‘Beste wedstrijd ooit’

“Ik heb mijn beste wedstrijd ooit gespeeld”, concludeerde Vink zonder twijfel. “Het was heel bijzonder. Sam speelde zeker ook goed, maar dat is na zo’n score vervelend om te horen. Sam bleef vechten tot het laatst, alle credits voor hem.”

Vink en Schröder beheersen sinds het afscheid van de Australiër Dylan Alcott, de winnaar in Tokio, het quadtennis. “Wij zijn nu eigenlijk het gezicht van deze klasse. Het zijn altijd bijzondere partijen tussen ons, vaak ook finales. Ik was zo gefocust, zo gebrand om deze medaille te winnen, ik had niet beter kunnen spelen.”

Schröder keek terug op een mooie week in Parijs. “Al voel ik dat nu door alle emoties even niet zo. We hebben jarenlang keihard gewerkt om hier te staan en ik denk dat ik trots mag zijn”, sprak hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP