Redactie Tennis 3 september 2024

Emma Navarro bereikt halve finale US Open na winst op Paula Badosa

Emma Navarro heeft de halve finale van de US Open bereikt. De 23-jarige tennisster uit de Verenigde Staten was in twee sets te sterk voor de Spaanse Paula Badosa in het Arthur Ashe Stadium (6-2 7-5).

Navarro nam in de eerste set een voorsprong van 3-0 op de 26-jarige Badosa en kwam vervolgens niet meer in gevaar. In de tweede set vocht ze zich terug na een achterstand van 5-3. De wedstrijd was na vijf kwartier voorbij.

Navarro verraste in de vierde ronde met een overwinning op titelverdedigster Coco Gauff (6-3 4-6 6-3). De nummer twaalf van de wereldranglijst deed twee keer eerder mee aan de US Open en kwam nooit verder dan de eerste ronde. Ze treft in de halve eindstrijd olympisch kampioene Zheng Qinwen uit China of Aryna Sabalenka, de nummer 2 van de plaatsingslijst, uit Belarus.