Redactie Wielrennen 13 september 2024

Michael Matthews pakt opnieuw overwinning in Grand Prix de Québec

De eendaagse wielerkoers Grand Prix de Québec is gewonnen door Michael Matthews. De Australische renner van Jayco-AlUla bleef in de sprint van een uitgedund groepje de Eritreeër Biniam Girmay en de Fransman Rudy Molard voor. De Nederlander Bauke Mollema werd zesde. De 33-jarige Matthews schreef de wedstrijd in 2018 en 2019 ook al op zijn naam.

Tour de France-winnaar Tadej Pogacar maakte in Canada zijn rentree na een rustpauze. De renner van UAE Emirates eindigde na een boeiend slot als zevende. Hij neemt ter voorbereiding op de WK wielrennen in Zürich zondag ook deel aan de GP Montreal.

De Grand Prix de Québec bestond uit zestien rondes van 12,6 kilometers met een lastig slot op de Grande Allée. Pogacar sprong in de laatste kilometers weg, maar zat gevangen tussen drie Lotto Dstny-renners: Arnaud De Lie (winnaar van vorig jaar), Maxim Van Gils en Jenno Berckmoes.

Het uitgedunde peloton vond de aansluiting, waarna Tiesj Benoot van Visma – Lease a Bike als een van de eersten de sprint aanging. Hij werd onder anderen voorbijgestoken door Matthews, die bij het passeren van de meet drie vingers opstak, ten teken van zijn drie overwinningen in Québec. Benoot werd uiteindelijk vierde.