Redactie
Redactie Motorsport 8 september 2024
Leestijd: 1 minuut

MotoGP: Márquez wint weer, Martín ziet voorsprong slinken

Motorcoureur Marc Márquez heeft de Grote Prijs van San Marino in de MotoGP gewonnen. Het was de tweede zege op rij voor de 31-jarige Spanjaard, die vorige week ook de snelste was in de Grote Prijs van Aragón.

Márquez hield op zijn Ducati de Italianen Francesco Bagnaia en Enea Bastianini achter zich. De Spaanse WK-leider Jorge Martín zag zijn voorsprong slinken na een verkeerde bandenkeuze. Hij eindigde de race als vijftiende.

De 26-jarige Martín, die zaterdag de sprintrace in Misano op zijn naam had geschreven, koos tijdens een kortstondig buitje voor regenbanden. Nadat het snel weer droog was geworden, kon hij zich niet meer mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. Bagnaia verkleinde zo zijn achterstand in het klassement op de leider tot 7 punten.

Márquez was de race vanaf de negende positie gestart. De zesvoudig kampioen reed vervolgens in moeilijke omstandigheden een knappe inhaalrace en won zijn tweede race in acht dagen. De Spanjaard had voor zijn twee zeges in september drie jaar lang geen Grote Prijs gewonnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP