Redactie
Redactie Motorsport 1 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Marc Márquez triomfeert opnieuw in Grote Prijs van Aragón MotoGP

Motorcoureur Marc Márquez heeft na de sprintrace ook de Grote Prijs van Aragón gewonnen in de MotoGP. De 31-jarige Spanjaard leidde de race op het circuit van Aragón van start tot finish op zijn Ducati. Zijn landgenoot Jorge Martín werd tweede en liep daarmee uit in het wereldkampioenschap op zijn concurrent Francesco Bagnaia, die uitviel. Pedro Acosta werd derde.

Márquez won zijn laatste grand prix in de Grote Prijs van Emilia-Romagna in oktober 2021. Sinds dit seizoen rijdt de Spanjaard op een Ducati. Hij eindigde dit seizoen al drie keer als tweede in een hoofdrace en vijf keer als tweede in een sprintrace. Márquez is zesvoudig wereldkampioen in de MotoGP. Die titels haalde hij allemaal op een Honda. Dit is de zestigste GP-zege voor de Spanjaard.

Net als een dag eerder in de sprintrace was Márquez goed weg en sloeg hij meteen een gaatje. Bagnaia kende opnieuw een slechte start en viel van de derde plek ver terug. De Italiaan vocht zich terug en was in een fel duel verwikkeld met Álex Márquez, die derde lag. Met nog zes ronden te gaan plaatste Bagnaia zijn aanval buitenom na een foutje van Márquez. De Spanjaard liet zijn motor in de volgende bocht echter staan aan de binnenkant, waardoor beide coureurs van de baan schoten.

Martín leidt door het uitvallen van Bagnaia in het WK met 299 punten, 23 meer dan de Italiaanse titelverdediger. Er zijn nog acht races in het kampioenschap. Marc Márquez staat derde met 229 punten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP