Redactie
Redactie Wielrennen Vandaag
Leestijd: 1 minuut

Deense Pedersen verslaat Van der Poel in twee etappe Ronde van Luxemburg

De Deense wielrenner Mads Pedersen heeft de tweede etappe van de Ronde van Luxemburg gewonnen. Het was een rit van Junglinster naar Schifflange over 155 kilometer. Pedersen, die rijdt voor de ploeg Lidl-Trek, versloeg in de sprint van een eerste groep wereldkampioen Mathieu van der Poel. De Zwitser Robin Froidevaux passeerde als derde de finish.

Van der Poel, van de ploeg Alpecin-Deceuninck, behield wel de leiderstrui na zijn ritzege op de eerste dag. De Ronde van Luxemburg duurt tot en met zondag.

Opnieuw ging de Luxemburgse renner Alexandre Kess in de aanval. Net als in de eerste etappe had hij gezelschap van Pepijn Reinderink, die het vooral om punten voor de bergtrui te doen was. De pas 22-jarige Nederlander van Soudal – Quick-Step ging in de slotfase nog achter de Belg Victor Vercouillie aan. Reinderink liet Vercouillie in de laatste lastige lus rond finishplaats Schifflange achter, maar werd ruim 4 kilometer voor de finish ingehaald.

Van der Poel tevreden

Van der Poel koos het wiel van Pedersen, die met drie ploeggenoten om zich heen goed naar de finish werd begeleid en de sprint won. “Ik heb goede ploeggenoten”, vertelde de Deen in het flashinterview, onder meer verwijzend naar de Luxemburger Alex Kirsch. “Hij kent natuurlijk de weg, zijn ‘lead-out’ was perfect.”

Van der Poel, wiens ploeg door ziekte op de eerste dag al drie renners kwijtraakte, kon leven met de tweede plek. “Het was heel hectisch in de laatste 5 kilometer en ook een moeilijke sprint. Ik ben tevreden met die tweede plek”, meldde hij via zijn ploeg. “Morgen is een lastige dag om te controleren met zo’n klein team. Maar we zijn hier eigenlijk ook voor ritzeges.” Van der Poel heeft in het klassement tien seconden voorsprong op de Fransman Christophe Laporte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP