Redactie
Redactie Roeien 8 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Karolien Florijn grijpt goud bij WK Coastal in Genua

Roeister Karolien Florijn heeft ruim een maand na haar olympische titel ook goud gepakt bij de WK Coastal voor de kust van Genua. Ze deed dat in de dubbelvier.

Bij de WK Coastal wordt geroeid over een afstand van 4 of 6 kilometer en begint en eindigt de race op het water. Dit onderdeel is niet olympisch en er wordt gestart door verenigingen. Florijn kwam uit voor Hollandia Roeiclub.

Bij de dubbelvier voor mannen moesten Beer en Finn Florijn samen met Lennart van Lierop en Jan van der Bij genoegen nemen met brons. Finn Florijn en Van Lierop pakten in Parijs ook goud in de dubbelvier bij het reguliere roeien. Dat betekende de eerste plak voor TeamNL op de Spelen. Van der Bij won zilver met de Holland Acht.

Binnenkort zijn ook nog de WK Beach Sprint. De atleten beginnen dan met een sprint op het strand naar de boot toe. Vervolgens wordt er 500 meter, inclusief keerboei, geroeid door de branding. De race eindigt met een eindsprint op het strand. Dat onderdeel maakt in Los Angeles 2028 zijn debuut op de Olympische Spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP