Redactie
Redactie Tennis 8 september 2024
Leestijd: 2 minuten

Jannik Sinner behaalt zijn eerste US Open overwinning

Tennisser Jannik Sinner heeft voor het eerst in zijn carrière de US Open gewonnen. De 23-jarige nummer 1 van de wereld uit Italië was in New York in drie sets te sterk voor de Amerikaan Taylor Fritz: 6-3 6-4 7-5.

Voor Sinner is het de tweede grandslamtitel van 2024. De Italiaan won eerder dit jaar de Australian Open. Met het bereiken van de halve finale op Roland Garros veroverde hij de eerste positie op de wereldranglijst. Hij won dit jaar ook de masterstoernooien van Miami en Cincinnati en de ATP-toernooien in Rotterdam en Halle.

Fritz stond voor het eerst in de finale van een grandslamtoernooi. De Amerikaanse nummer 12 van de wereldranglijst was de eerste Amerikaan in de finale van een grand slam sinds Andy Roddick in 2009 op Wimbledon. Roddick was ook de laatste Amerikaanse winnaar van de US Open in 2003.

Grandslamfinale

Fritz begon zijn eerste grandslamfinale een beetje onzeker. Hij verloor meteen zijn opslagbeurt. De Amerikaan herstelde zich door de tweede servicegame van Sinner te winnen en de stand gelijk te trekken. In het vervolg leverde hij echter nog twee keer zijn service in, waardoor de Italiaan eenvoudig de set pakte.

In de tweede set ging het lang gelijk op. Beide tennissers wonnen gemakkelijk hun opslagbeurten en gaven de tegenstander weinig kans. Op 5-4 voor Sinner kwam de Amerikaan echter onder druk te staan. Door backhandfouten kreeg Sinner twee breakpoints en sloeg met een bal langs de lijn meteen toe.

Italiaanse winnaar

Met sterke ballen dwong Sinner ook in de derde set fouten en twee breakpoints af bij Fritz. Die wist de Amerikaan nog weg te werken en hij won zijn servicegame op 2-3. Fritz sloeg vervolgens toe op de opslagbeurt van de Italiaan en kon op 5-4 serveren voor de set. Sinner benutte echter op zijn beurt een breakpoint en trok de stand weer gelijk.

Door missers van Fritz kwam Sinner op 6-5 en had nog maar één game nodig voor de titel. Na 2 uur en 15 minuten kwam hij na een te harde forehand van Fritz op twee matchpoints. Na een lange rally maakte Sinner het meteen bij zijn eerste kans af en is zo de eerste Italiaanse winnaar in het enkelspel bij de mannen van de US Open.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP