Redactie Voetbal 10 september 2024

Harry Kane leidt Engeland naar overwinning in honderdste interland

Harry Kane heeft Engeland in zijn honderdste interland met twee treffers aan een Nations League-overwinning op Finland geholpen (2-0). De spits van Bayern München maakte in de tweede helft zijn 67e en 68e doelpunt voor de nationale ploeg, nadat hij voor de aftrap op Wembley een gouden pet in ontvangst had genomen om zijn mijlpaal te vieren.

De 31-jarige Kane was in de eerste helft al dicht bij zijn feestelijke treffer, maar Lukas Hradecky keerde een inzet en een doelpunt ging niet door om buitenspel. In de 57e minuut had Hradecky geen antwoord op een hard schot door het midden van Kane vanaf de rand van het strafschopgebied.

De ingevallen oud-PSV’er Noni Madueke gaf een kwartier voor tijd in zijn eerste interland de assist bij de 2-0 van Kane, die in de 79e minuut een publiekswissel kreeg.

Engeland bleef zo ook in het tweede Nations League-duel foutloos, net als Griekenland. De Zuid-Europeanen versloegen Ierland met 2-0.