Redactie
Redactie Tennis Gisteren
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor verzekert plek in tweede ronde ATP-toernooi Beijing na knappe comeback

Tallon Griekspoor heeft zich ten koste van de Serviër Miomir Kecmanovic geplaatst voor de tweede ronde van het ATP-toernooi van Beijing. De beste tennisser van Nederland knokte zich terug na een set achterstand: 6-7 (3) 6-4 6-3. In de tweede ronde treft Griekspoor (28) mogelijk Carlos Alcaraz, die als tweede geplaatst is in China.

Tegen Kecmanovic verliep de eerste set zonder servicebreaks en in de tiebreak maakte Griekspoor veel onnodige fouten. In de tweede set gaf hij halverwege de set een voorsprong van een break uit handen, maar bij 5-4 sloeg hij alsnog toe op de service van de nummer 55 van de wereld. In de derde set kwam Griekspoor snel op 3-0 en die marge gaf hij niet meer prijs. Na ruim 2 uur maakte hij het op zijn eerste wedstrijdpunt af met een overtuigende forehand.

Alcaraz neemt het in de openingsronde op tegen de Fransman Giovanni Mpetshi Perricard. Mocht de Spanjaard winnen, dan wordt het al de zesde ontmoeting tussen Griekspoor en Alcaraz. In 2021 won Griekspoor het eerste onderlinge duel. Daarna was Alcaraz hem steeds de baas. De nummer 3 van de wereld versloeg de Noord-Hollander, de mondiale nummer 39, afgelopen zomer ook op de Olympische Spelen.

Voor Griekspoor, die zich anderhalve week geleden met Oranje plaatste voor de kwartfinales van de Davis Cup, is het toernooi van Beijing het begin van zijn Aziatische trip. Volgende week doet hij mee in Shanghai, waar dan een masterstoernooi wordt gehouden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP