Redactie
Redactie Tennis 7 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Taylor Fritz verslaat Frances Tiafoe in halve finale US Open

Taylor Fritz heeft het Amerikaans onderonsje met Frances Tiafoe in de halve finales van de US Open weten te winnen. De nummer 12 van de wereld versloeg zijn landgenoot in vijf sets: 4-6 7-5 4-6 6-4 6-1.

Het was de eerste keer sinds 2005 dat twee Amerikanen elkaar troffen bij de laatste vier van een grandslamtoernooi. Fritz staat op de wereldranglijst acht plekken hoger dan Tiafoe, die voor de tweede keer in zijn loopbaan strandde in de halve finales van de US Open. In 2022 verloor hij van Carlos Alcaraz.

In de finale treft Fritz de Italiaanse nummer 1 van de wereld Jannik Sinner. De Amerikaan staat voor het eerst in de eindstrijd van een grandslamtoernooi.

Fritz nam tegen Tiafoe snel een 3-0-voorsprong, maar verloor alsnog de eerste set. Hij herpakte zich knap in de tweede set en verloor slechts één punt op zijn eigen opslag. Met een break op 6-5 trok hij de stand in sets gelijk (1-1). De twee Amerikanen pakten daarna allebei een set met een enkele break, waarna de vermoeide Tiafoe geen indruk meer kon maken in de beslissende set.

Fritz is de eerste Amerikaanse tennisser die de finale van een grandslamtoernooi bereikt sinds Andy Roddick op Wimbledon in 2009. Toch denkt hij niet dat hij tegen Sinner te veel last gaat hebben van de druk. “Ik vind het altijd leuk om tegen hem te spelen”, zei de Amerikaan. “Ik denk dat er vandaag meer stress was dan in de finale. Ik voel me gewoon goed. Ik heb een gevoel dat ik in de finale erg goed ga spelen en ga winnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP