Redactie
Redactie Tennis Gisteren
Leestijd: 2 minuten

Federer, ondanks pensioen comfortabel op de tennistour

Roger Federer voelt zich op de tennistour geen buitenstaander nu hij zijn loopbaan heeft beëindigd. De 20-voudig grandslamkampioen is deze week aanwezig bij de Laver Cup.

“Ik ben blij dat ik meteen weer naar een paar toernooien ben gegaan”, zei Federer in Berlijn op een persmoment. “Ik heb het gevoel dat ik de pleister er snel af heb getrokken en als ik over de tennisbanen loop, voel ik me nog steeds thuis. Ik voel me geen alien, wat goed is, want dat kun je je heel snel voelen. Mensen vragen je dan ‘wat doe je hier?’ en dan denk je ‘precies, als je zo blijft praten, kom ik nooit meer terug’.”

In tegenstelling tot veel oud-profs laat Federer zich nog geregeld zien op de tour. “Ik ben blij dat ik me nog steeds op mijn gemak voel in een omgeving als deze. Het zou zoveel makkelijker zijn om gewoon thuis te blijven, je thuis op je gemak te voelen en je te realiseren dat je niet meer op tour hoeft te zijn.”

Nadal en Djokovic

De Laver Cup moet het dit jaar stellen zonder Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic. “Met Rafa weten we het niet, het valt nog te bezien. Het is moeilijk voor mij om een ​​voorspelling te doen over Rafa vanwege de kleine hoeveelheid wedstrijden die hij dit jaar heeft gespeeld”, zei Federer over zijn voormalige rivaal.

Federer ging wat dieper in op de situatie van Djokovic, die dit jaar geen grandslamtitel wist te veroveren. “Novak heeft de Olympische Spelen gewonnen en heeft, laten we zeggen, een heel seizoen gespeeld. Hij viel niet uit vanwege blessures, maar hij koos ervoor om minder te spelen, wat normaal is als je wat ouder wordt”, aldus de Zwitser.

Australian Open

“Ik heb het gevoel dat hij kansen heeft om beter te worden. Ik kijk uit naar Australië, de volgende grand slam. Ik denk dat hij zeker een van de favorieten gaat worden, samen met Jannik Sinner en Carlos Alcaraz. Ik denk dat het verhaal van de Australian Open heel gaaf zal zijn om te volgen.”

De Laver Cup begint vrijdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP