Redactie
Redactie Zwemmen 5 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Rogier Dorsman verovert tweede gouden medaille op Paralympische Spelen

Zwemmer Rogier Dorsman heeft op de Paralympische Spelen van Parijs zijn tweede gouden medaille veroverd. De 25-jarige van oorsprong Heerjansdammer prolongeerde zijn titel op de 100 meter schoolslag in de klasse SB11. Eerder had Dorsman ook al het goud veroverd op de 200 meter wisselslag en zilver op de 400 meter vrije slag.

Dorsman hield in een tijd van 1.11,07 de Chinees Yang Bozun en de Oekraïner Danylo Chufarov achter zich. Hij komt ook nog uit op de 100 meter vlinderslag. In de klasse SB11 zijn zwemmers blind of zeer slechtziend.

Dorsman, woonachtig in Amersfoort, veroverde op de Spelen van Tokio driemaal goud. “Ik denk niet dat ik dat kan evenaren, maar ik ga mijn best doen”, vertelde hij na zijn race. Die was zeker niet perfect verlopen. “Tactisch was het een goede race, maar wel een beetje slordiger dan in de series. Ik had moeite een rechte lijn te zwemmen, het ging een beetje zigzaggend. Maar goud is goud, daar gaat het om.”

Vrijdag komt hij nog een keer in actie, daarna hoopt Dorsman nog even te kunnen genieten van de sfeer in het olympisch dorp. “Het voelt ook echt als een dorp, met al die sporters door elkaar. En de sfeer onderling met de Nederlandse sporters is heel goed. Iedereen moedigt elkaar aan en viert elke medaille.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP