Redactie
Redactie Motorsport 1 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Veijer behaalt tweede plek in Moto3 Grote Prijs van Aragón

Motorcoureur Collin Veijer is als tweede geëindigd in de Grote Prijs van Aragón in de Moto3-klasse. De 19-jarige Staphorster moest op het nabij Alcañiz gelegen circuit alleen de nog een jaar jongere Spanjaard José Antonio Rueda voor laten. Voor Rueda was het zijn eerste zege in de Moto3.

Rueda was vanaf de tweede startpositie naast zijn landgenoot David Alonso, de leider in de WK-stand, vertrokken. Veijer begon als negende aan de race.

De Italiaan Luca Lunetta hield Alonso van een podiumplek af. Veijer klom naar de tweede plek op de ranglijst, maar heeft een ruime achterstand op de Spaanse klassementsleider. Volgende week volgt de GP van San Marino.

Moto2

Veijer, die volgend jaar de overstap maakt naar de Moto2, was na een moeizame kwalificatie tevreden met het resultaat. “Het gevoel vandaag was de hele race goed”, vertelde hij bij Ziggo. “We hebben gisteren een goed gesprek gehad met de crew en mijn vader. Ik was ontevreden, terwijl ik wist waarom het in de kwalificatie niet goed was gegaan. Ik leg mezelf soms ook te veel druk op. Dat is een leermoment. Vandaag had ik op mediumbanden een nadeel ten opzichte van Rueda. Dat was een keuze, achteraf praten is makkelijk. Ik heb er in de slotronden bewust voor gekozen die tweede plek te consolideren. Ik sta nu tweede, weer een mooie stap.”

Bo Bendsneyder en Zonta van den Goorbergh konden zich in de Moto2 niet onderscheiden. Bendsneyder eindigde als dertiende, Van den Goorbergh passeerde als achttiende de finish. De zege was voor de Brit Jake Dixon, eerder dit jaar al succesvol in de TT van Assen en op Silverstone.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP