Redactie
Redactie Tennis 1 september 2024
Leestijd: 2 minuten

Van de Zandschulp verliest kansloos na US Open stunt tegen Alcaraz

Botic van de Zandschulp wist op de US Open zijn stunt tegen Carlos Alcaraz geen passend vervolg te geven. Twee dagen na zijn sensationele zege op de nummer 3 van de wereld leed hij een kansloze nederlaag (6-3 6-4 6-2) tegen Jack Draper. Volgens Van de Zandschulp maakte de service het verschil tegen de Brit.

“Hij serveerde zich wel uit de problemen en ik heb dat niet gedaan. Ik serveerde zelf ondermaats en had moeite een ritme te vinden”, vatte de nummer 74 van de wereld het duel samen voor de camera van de NOS. “Ik denk dat ik de eerste tweeënhalve sets goed speelde en veel kansen heb gecreëerd. Maar hij kwam in de eerste set elke keer met een goede service op de proppen en zo ging het in de tweede set en het begin van de derde ook. Maar in de rally’s speelde ik goed en ik had het gevoel dat ik de dwingendere speler was.”

Van de Zandschulp wist echter slechts één van zijn tien breakpoints te benutten. In de derde set sloeg hij een reeks dubbele fouten, waardoor de wedstrijd in een anticlimax eindigde. Desondanks verlaat hij New York met een positief gevoel.

Daviscup Finals

“Als je van tevoren zegt ‘je haalt de derde ronde’, dan teken ik daar voor. Alcaraz verslaan is iets wat me niet eerder gelukt is. Dat was een heel mooie avond en ik had die graag een vervolg gegeven. Helaas is dat niet gelukt”, aldus de 28-jarige Veenendaler.

“Maar ik heb goed tennis laten zien en daar kan ik op bouwen. Ik stond positief en veel stabieler op de baan. Als je dat elke dag doet, dan geef je jezelf elke dag de kans je beste niveau te halen op de baan.”

Van de Zandschulp gaat zich nu voorbereiden op de groepsfase van de Daviscup Finals, volgende maand in Bologna.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP