Redactie
Redactie Atletiek 3 september 2024
Leestijd: 1 minuut

Alkemade en Van Gansewinkel behalen goud en zilver op Paralympics Parijs

Para-atletes Kimberly Alkemade en Marlène van Gansewinkel hebben op Paralympische Spelen in Parijs voor Nederlands succes op de 200 meter gezorgd. Alkemade pakte het goud, terwijl Van Gansewinkel beslag legde op het zilver.

De 34-jarige Alkemade snelde in het Stade de France naar een nieuw paralympisch record: 25,42. Ze verbeterde daarmee de gouden tijd van Van Gansewinkel uit Tokio drie jaar geleden (26,22). Alkemade, die brons veroverde in Tokio, heeft ook het wereldrecord op haar naam staan. In juni liep ze in Parijs 25,29.

De vijf jaar jongere Van Gansewinkel noteerde nu een tijd van 26,14, goed voor zilver. De geboren Tilburgse pakte zaterdag ook al zilver bij het verspringen.

“Geweldig. Het enige waar ik aan kon denken was ‘fly baby fly” dat is mijn motto”, reageerde Alkemade na afloop. “Ik heb een fantastisch seizoen, waarin ik wereldrecords heb gebroken, dus ik wist dat ik in goede vorm stak. Ik heb een enorme vooruitgang geboekt dit jaar en ik ben blij dat ik dit heb kunnen bevestigen met een gouden medaille.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP