Redactie
Redactie Tennis 26 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Tennisser Zverev verslaat Marterer en bereikt tweede ronde US Open

Tennisser Alexander Zverev heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van de US Open. De 27-jarige Duitser versloeg in vier sets zijn twee jaar oudere landgenoot Maximilian Marterer: 6-2 6-7 (5) 6-3 6-2.

Na een eenvoudige eerste set was Zverev het even kwijt in de tweede set. De nummer 4 van de wereldranglijst kwam nog terug van een achterstand (2-4), maar verloor daarna de tiebreak van de mondiale nummer 100. Hij stelde in het restant van de partij orde op zaken.

Zverev bereikte in 2020 de finale van de US Open, waarin hij in vijf sets onderuitging tegen de Oostenrijker Dominic Thiem. Twee maanden geleden verloor hij de eindstrijd op Roland Garros van Carlos Alcaraz, eveneens na een vijfsetter.

Thiem

Zverev treft in de tweede ronde de winnaar van de partij tussen de Fransman Alexandre Müller en de Australiër Adam Walton.

Thiem speelde maandag zijn laatste partij op een grandslamtoernooi. De voormalige nummer 3 van de wereld verloor met 6-4 6-2 6-2 van de Amerikaan Ben Shelton. Thiem (30) had al aangegeven dat hij in oktober door een langslepende polsblessure zijn carrière zou beëindigen op zijn thuisbaan in Wenen. Zijn titel op de US Open was het hoogtepunt uit zijn loopbaan, waarin hij nog drie keer de eindstrijd van een grandslamtoernooi haalde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP