Redactie
Redactie Watersport 4 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Bouwmeester op drempel van olympisch zeilgoud in Marseille

Na opnieuw een goede dag voor de kust van Marseille kan zeilster Marit Bouwmeester zich theoretisch maandag, een dag voor de medalrace, al verzekeren van olympisch goud in de Ilca 6-klasse. Toch wil de 36-jarige Friezin nog niet te ver op de zaken vooruitlopen. “Dat is vaak waar het fout gaat, wanneer je te snel aan het resultaat gaat denken”, wist de olympisch kampioen van 2016.

“Mijn ‘skills’ zijn goed genoeg om goede resultaten neer te zetten, dus het is vooral vertrouwen op je eigen kwaliteiten en het zo goed mogelijk doen”, zei Bouwmeester, die zondag als derde en elfde (schrapresultaat) eindigde.

Gevraagd of ze maandag de wedstrijd extra verdedigend gaat aanvangen, moet Bouwmeester nog even nadenken. “Gisteren en tijdens de eerste wedstrijd vandaag ben ik iets conservatiever gestart, omdat het hard waaide en ik merkte dat ik snelheid over had. Dan wil je gewoon niet onnodig risico lopen en domme fouten maken.”

Dubbele punten

“Maar in de laatste race was ik iets te conservatief”, lachte ze. “Dus ergens misschien een middenweg kiezen. Niet onnodig risico nemen, maar ik hoef ook niet per se als allerlaatste te starten.”

Bouwmeester heeft 28 punten minder dan de nummer 2, de Deense titelverdedigster Anne-Marie Rindom. Er staan maandag maximaal twee races op het programma. Bij de afsluitende medalrace van dinsdag worden dubbele punten uitgedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP