Redactie
Redactie Waterpolo 7 augustus 2024
Leestijd: 2 minuten

Waterpolosters Oranje leggen druk bij Spanje in strijd om olympische finaleplaats

De waterpolosters van Oranje leggen alle druk bij Spanje in de strijd om een plek in de olympische finale van Parijs. “Spanje is gewoon heel goed en heeft meer ervaring op dit gebied. Ze hebben al twee keer olympisch zilver gepakt maar nog geen goud, dus dat is eigenlijk hun enige doel dit jaar. En wij hebben dit stadium nog nooit gehaald”, zei aanvoerster Sabrina van der Sloot na het bereiken van de halve finale van donderdag.

Oranje versloeg Spanje vorig jaar in de WK-finale en begin dit jaar in de strijd om de Europese titel, twee keer nipt. Toch wil Van der Sloot, die net als veel ploeggenoten de afgelopen jaren in Spanje speelde, profiteren van de rol van underdog. “We kennen ze natuurlijk goed en weten dat ze echt heel graag willen. Maar ik denk dat dat allemaal in ons voordeel is. Zij leggen er zoveel druk op en wij kunnen gewoon lekker vrijuit spelen.”

Al is het ook bij Oranje niet allemaal vrijblijvend. “We hebben de afgelopen tijd best veel kwart- en halve finales op EK’s en WK’s gespeeld. Dus ik denk dat het tijd wordt dat we weer in een olympische halve finale kunnen shinen. Als Spanje beter is, dan is dat zo en gaan we voor het brons. Maar winnen is natuurlijk altijd de doelstelling”, aldus de 33-jarige routinier.

Ook bondscoach Evangelos Doudesis roemt de Spanjaarden. “Spanje is echt een fantastisch team, de beste ploeg ter wereld. Ze zijn compleet op alle fronten. Vorige week hebben ze nog gewonnen van titelverdediger Verenigde Staten, maar nu moeten wij tegen ze. En eerste worden is ook onze doelstelling.”

De strijd om een plek om de finale begint donderdag om 14.35 uur. Oranje staat voor het eerst sinds 2008 bij de laatste vier op de Spelen. Toen pakte de ploeg in Beijing de olympische titel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP