Redactie
Redactie Wielrennen 13 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Verblufte Vollering wint tijdrit en grijpt gele trui in Tour de France Femmes

Demi Vollering was totaal verrast dat ze de tijdrit in de Tour de France Femmes op haar naam schreef. “Dit zag ik echt niet aankomen, ik had geen idee dat ik dit zou kunnen. Ik ben echt totaal verrast”, zei de 27-jarige renster van SD Worx – Protime geëmotioneerd in het flashinterview na de derde etappe in Rotterdam.

Vollering is de titelverdedigster in de Tour de France en hoopt aan het einde van de week op de Alpe d’Huez opnieuw in het geel te staan. Dat ze die trui nu al heeft veroverd, had ze niet verwacht. “Het plan was om die gele trui iets later in de week te pakken. Maar vanzelfsprekend gaan we ‘m nu verdedigen tot het eind. Het is aan de andere teams om het geel van onze ploeg af te pakken.”

De wielrenster had zich erop ingesteld dat ze de eerste twee dagen van de Tour de France vooral moest overleven. Daarnaast wilde ze als Zuid-Hollandse genieten van de ritten in haar eigen omgeving. “Ik had ook al de etappe van morgen in mijn hoofd. Ik houd echt van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik en dacht daar overdag tijdens de ochtendetappe al aan.”

Vollering reed eerder op de middag nog lek tijdens de verkenning van het parcours in Rotterdam. “Ik ging ervan uit dat dit een tijdrit was voor specialisten en sprinters.” Ploegleider Anna van der Breggen zei, nadat ze de eerste renster gevolgd was in de auto, al tegen Vollering dat het parcours geschikt was voor haar. “Ik dacht ‘jaja'”, zei Vollering daarover. “Maar ik ben er gewoon ingevlogen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP