Redactie
Redactie Wielrennen 15 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Vollering ondanks val van plan zesde etappe Tour de France Femmes te rijden

Demi Vollering start normaal gesproken vrijdag in de zesde etappe van de Tour de France Femmes. Dat laat ze weten na haar harde val in de slotfase van de vijfde etappe. “Het is afwachten hoe het morgenochtend voelt, maar ik ga ervan uit dat ik morgen de Tour wel kan vervolgen”, meldt ze via haar ploeg SD Worx – Protime.

De 27-jarige titelverdedigster kwam gehavend en op achterstand over de finish in Amnéville. Ze raakte de gele leiderstrui kwijt. Vollering sprak na afloop van de rit niet met de media en stapte meteen de teambus in. Daar liet ze in eerste instantie naar haar verwondingen kijken.

Later is ze medisch onderzocht in haar hotel. Ze liep lichte kneuzingen en schaafwonden op aan onderrug en billen. “Gezien hoe snel ik viel, ben ik blij dat ik geen botbreuken heb opgelopen”, laat Vollering weten. “Na de val moest ik even bijkomen en alles controleren. Daarna kon ik weer op de fiets stappen en de race voortzetten.”

Val bij rotonde

Vollering ging in de rit van Bastenaken naar Amnéville op 6 kilometer voor de finish hard onderuit bij een rotonde. Ze bleef een tijdje liggen, krabbelde daarna op en stapte weer op de fiets. Ze kreeg in die laatste kilometers nauwelijks hulp van ploeggenoten. Ze kwam uiteindelijk 1.47 minuut na ritwinnaar Blanka Vas over de finish en zakte in het klassement naar de negende plek met 1.19 achterstand op de Poolse Kasia Niewiadoma, die de gele leiderstrui overnam.

De zesde etappe van de Tour de France Femmes gaat vrijdag van Remiremont naar Morteau.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP