Redactie
Redactie Wielrennen 16 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Demi Vollering trotseert kneuzingen en rondt zesde Tour-etappe af in kopgroep

Demi Vollering heeft ondanks kneuzingen en schaafwonden aan onderrug en billen de zesde etappe van de Tour de France Femmes goed doorstaan. De titelverdedigster kwam in de heuvelachtige etappe van Remiremont naar Morteau in de kopgroep over de finish. Ze was in het gezelschap van de Poolse geletruidrager Katarzyna Niewiadoma.

Cédrine Kerbaol won de etappe. De Française ontsnapte na de beklimming van het laatste bergje en kwam solo aan in finishplaats Morteau. Ze had 21 seconden voorsprong op Marianne Vos, die de sprint van de eerste groep won en als beloning de groene puntentrui overnam van Charlotte Kool. De rensters wacht zaterdag een zware bergetappe in de Alpen.

Vollering kwam donderdag in de slotfase van de vijfde etappe hard ten val. De 27-jarige renster van SD Worx – Protime kwam op achterstand binnen en raakte daardoor de gele trui kwijt aan Niewiadoma. Na medisch onderzoek besloot ze vrijdagochtend gewoon van start te gaan in de rit door de Jura.

Oversteek

Een grote groep wist op avontuur te gaan, met daarin onder anderen Fem van Empel. Vos maakte via een forse inspanning de oversteek. In de beklimming van La Roche du Prêtre dunde de groep uit en op de laatste col van de dag, de Côte des Fins, zaten de klassementsrenners weer vooraan. Kerbaol mocht in haar eentje ervandoor gaan. Zij steeg door haar ritwinst naar de tweede plaats in het algemeen klassement met zestien seconden achterstand op Niewiadoma.

Puck Pieterse staat vierde op 22 seconden, Vollering moet nog 1.19 goedmaken op haar Poolse concurrente.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP