Redactie
Redactie Voetbal 19 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Supporterscollectief ziet mogelijkheid tot minder politie-inzet bij voetbalduels

Het Supporterscollectief Nederland denkt dat de meeste voetbalwedstrijden “zonder of met weinig politie-inzet” kunnen worden gespeeld. Het collectief reageerde positief op het verloop van de duels NAC Breda – Ajax en FC Twente – Sparta, die dit weekend zonder politie werden gespeeld. “Dit bewijst wat wij al wisten”, zei woordvoerder Matthijs Keuning.

“De beeldvorming is vaak anders, maar bij de meeste voetbalwedstrijden is de politie-inzet niet nodig”, weet het Supporterscollectief. “Het is erg fijn dat dit tijdens het afgelopen weekend bevestigd werd. Dit kan wat ons betreft vaker zo. Helaas is de politie soms nodig, omdat er zo nu en dan een kleine groep is die aandacht behoeft. Maar de rest van de supporters wil gewoon genieten van een leuke middag of avond.”

Bij een voetbalwedstrijd is de thuisspelende club verantwoordelijk voor de veiligheid in het stadion. De politie is verantwoordelijk voor de veiligheid op straat en komt alleen in actie in het stadion als er een grootschalig probleem is. De politie was afgelopen weekend afwezig in Breda en Enschede door een protestactie in het kader van het vroegpensioen voor politiemedewerkers.

“We hopen dat ze er snel uitkomen, want het is prettig als er politie present is als er iets zou gebeuren. Maar het was fijn om te laten zien dat het met weinig of geen politie-inzet ook kan”, aldus het Supporterscollectief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP