Redactie
Redactie Roeien 1 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse vierzonder roeisters pakken tweede gouden medaille in Parijs

De roeisters van de vierzonder hebben de tweede gouden Nederlandse roeimedaille van deze Spelen in Parijs gepakt. Marloes Oldenburg, Hermijntje Drenth, Tinka Offereins en Benthe Boonstra waren Groot-Brittannië in een zeer spannende race nipt te snel af.

De Nederlandse boot begon de race sterk en had na het eerste kwart een comfortabele voorsprong op de Britten, op voorhand al ingeschat als de grootste concurrent. De Britten kwamen met nog ongeveer een halve race te gaan nagenoeg gelijk, maar kwamen nooit voor te liggen. Met minimaal verschil (6.27,13 om 6.27,31) verzekerde de Nederlandse vierzonder zich van het goud. Het brons ging naar Nieuw-Zeeland in 6.29,08.

Op de hete roeibaan van het buiten Parijs gelegen Vaires-sur-Marne waren op de tweede finaledag van het roeitoernooi veel Nederlanders aanwezig. Met het zingen van “Holland, Holland” hielpen zij Oldenburg, Drenth, Offereins en Boonstra door de laatste meters heen. Zo konden zij de tweede Nederlandse roeimedaille van de dag vieren, na de zilveren plak in de dubbeltwee bij de mannen.

Wereldtitel

De Nederlandse vierzonder bij de vrouwen veroverde vorig jaar al de wereldtitel op de WK in Belgrado. Alle vier de roeisters debuteren op de Spelen.

Woensdag roeiden de mannen in de dubbelvier al naar het eerste Nederlandse goud van deze Spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP