Redactie
Redactie Watersport 5 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Zeilster Marit Bouwmeester viert moederlijk goud op Olympische Spelen

Na drie medailles op de laatste drie Olympische Spelen pakte zeilster Marit Bouwmeester maandag met het goud in de Ilca 6-klasse haar vierde plak. De medaille in Marseille was extra speciaal, omdat het de eerste als moeder was. “Om het nu zo samen te kunnen vieren met mijn gezin, maakt dat het de meest bijzondere is”, zei de 36-jarige Friezin.

“Dit was niet alleen mijn olympische campagne, dit was ook de campagne van de hele familie en mijn eigen gezinnetje. Het heeft veel gevergd van ons allemaal”, wist Bouwmeester.

“Ik ben zo dankbaar en ook heel dankbaar voor mijn familie”, omschreef ze haar gevoelens toen ze zeker was van goud. “Het was niet altijd makkelijk dat ik zoveel weg was. Ik ben heel dankbaar dat ze me de kans hebben gegeven om dit te doen.”

Dochter Jessie (2)

Met een dochter, Jessie Mae, van inmiddels 2 jaar oud, heeft Bouwmeester zich ook vaak schuldig gevoeld, gaf ze toe. “De moedergevoelens die dan natuurlijk komen. Doe je je gezin niet tekort? Om het dan hier zo te doen en om ze hier op de kade te zien staan is heel speciaal. Ik kreeg van de week ook allemaal filmpjes van Jessie, die heel hard schreeuwde: ‘harder, harder, harder varen'”, lachte Bouwmeester, die na het winnen van goud een speciale beloning kreeg van haar dochter. “Ik mocht een likje van haar ijsje.”

“Het lijkt van buiten altijd ‘alles voor goud’. Natuurlijk doe je veel voor goud binnen de kaders van het moederschap, maar je gezin gaat boven alles. Dus het is niet zo zwart-wit als ‘alles voor goud’. Om hier nu te staan met het gezin is echt geweldig”, aldus Bouwmeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP