Redactie
Redactie Atletiek 4 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Olympisch kampioene Femke Bol overwint vermoeidheid in sensationele estafettefinale

Een vermoeide Femke Bol wist niet wat haar overkwam toen ze zaterdagochtend het Stade de France binnenliep voor de series van de 400 meter horden. Bijna 80.000 toeschouwers juichten haar toe als olympisch kampioene, nog steeds onder de indruk van Bols sensationele optreden van de avond daarvoor op de 4×400 meter gemengd. “Zo gaaf. Als je zo’n sfeer hebt en weet dat het de Olympische Spelen zijn, dan boeit het niet dat je moe bent, dan is het alleen maar cool om zo vaak te lopen”, zei ze na haar winst in de series.

Bol had “een beetje” geslapen na die memorabele finale, waarin ze als laatste loper drie concurrentes voorbijrende en de Nederlandse estafetteploeg het goud bezorgde. “Het leek wel alsof ik dronken was. Mijn hoofd ging alle kanten op. Ik denk dat ik gewoon heel blij was. Je voelt je heel moe, maar de adrenaline blijft maar door je lijf gaan”, zei de Amersfoortse, die amper zestien uur later alweer een ronde op haar allerhardst moest lopen.

Ze kon ook maar moeilijk haar gevoel omschrijven. “Ik loop de gemengde estafette, omdat ik het alle toernooien doe en dus weet wat het is en weet hoe het moet. Maar dit gevoel ken ik niet. Het is zo gek. Ik heb nu al de gouden olympische medaille die ik zo graag wil. Tegelijkertijd moet de focus heel snel om en de 400 meter horden is echt heel anders dan een 400 meter vlak. Maar die medaille maakt me wel iets rustiger en geeft vertrouwen. De race in de serie is ook heel goed gegaan, het ging makkelijk en ik kon energie sparen. Nu kan ik even helemaal resetten en slapen en dan ben ik weer helemaal fris.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP