Redactie
Redactie Wielrennen 10 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Van Schip en Havik eindigen zevende op Olympische koppelkoers

Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik zijn op de Olympische Spelen als zevende geëindigd op de koppelkoers. Op de wielerpiste van Saint-Quentin-en-Yvelines slaagden de regerend wereldkampioenen er in een chaotische race niet in de concurrentie op een ronde te rijden.

Vier koppels lukte dat wel en vergaarden daarmee 20 extra punten. De Portugezen Iuri Leitão en Rui Oliveira pakten daarnaast de meeste punten bij de tussensprints en wonnen het goud. Het zilver was voor Italië, het brons voor titelverdediger Denemarken.

De Italianen hadden halverwege de wedstrijd over tweehonderd ronden (50 kilometer) een ronde gepakt. Dat leverde Simone Consonni en Elia Viviani 20 extra punten op. Denemarken, Portugal en Japan deden vervolgens hetzelfde, maar de Portugezen pakten onderweg ook veel punten. Om de tien ronden zijn bij de koppelkoers punten te verdienen. De laatste sprint gaat om dubbele punten.

Waar de Tsjechen er in de slotfase ook nog een ronde pakten kwam het Nederlandse duo net tekort. Van Schip onderscheidde zich nog in negatieve zin met op het oog een kopstoot richting een aan de binnenkant van de piste rijdende Brit, die onderuitging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP