Redactie
Redactie Watersport 3 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Windsurfer Luuc van Opzeeland stormt naar halve finale Olympische Spelen

Windsurfer Luuc van Opzeeland heeft zich op de Olympische Spelen overtuigend geplaatst voor de halve finale van de medalseries in de iQFoil-klasse. De voormalig wereldkampioen won de kwartfinale met een ruime voorsprong.

Van Opzeeland nam meteen de leiding na de start en stond die niet meer af. De Brit Sam Sills werd tweede en gaat ook door naar de halve eindstrijd.

Van Opzeeland was als nummer 5 van het klassement doorgedrongen tot de kwartfinale, waarin de nummers 4 tot en met 10 in 1 wedstrijd streden om 2 plekken in de halve finale.

Andere halve finalisten

In de halve finale wachten de Israëliër Tom Reuveny en de Nieuw-Zeelander Josh Armit, die zich als nummers 2 en 3 van het klassement automatisch hebben geplaatst.

De beste twee windsurfers van de vier halvefinalisten gaan door naar de finale. Samen met de nummer 1 van het klassement, de Australiër Grae Morris, verdelen zij de medailles.

Nieuwe discipline

De iQFoil-klasse is een nieuwe olympische discipline, nadat eerder werd gestreden in de traditionele RS:X-klasse. Bij het windfoilen zit onder de plank een vleugelconstructie, waardoor deze boven het water wordt getild en er hogere snelheden worden bereikt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP