Redactie
Redactie Tennis 28 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Van de Zandschulp slaat zich naar tweede ronde US Open

Botic van de Zandschulp staat in de tweede ronde van de US Open. De nummer 74 van de wereld versloeg de Canadees Denis Shapovalov, die op de ranking door blessureleed is afgezakt naar plek 105, in drie sets: 6-4 7-5 6-4. Shapovalov was ooit de mondiale nummer 10.

De 28-jarige Van de Zandschulp bereikte drie jaar geleden de laatste acht bij de US Open. Dat betekende zijn doorbraak. De laatste tijd vallen de prestaties van de Nederlander, die de voorgaande twee jaar strandde in de tweede ronde van de US Open, tegen. Van de Zandschulp wist dit jaar, tot dinsdag, op de grand slams alleen een wedstrijd te winnen op Wimbledon.

Maar Van de Zandschulp gaf in aanloop naar de US Open al aan dat hij beter in zijn vel zit. Na Roland Garros twijfelde de Veenendaler nog openlijk over zijn toekomst als tennisser. Shapovalov was in 2020 de nummer 10 van de wereld, maar kampte vervolgens met blessureleed.

Break

Van de Zandschulp begon sterk tegen de Canadees en pakte in de vijfde game een break voorsprong, die hij niet meer weggaf. Vooral met zijn services maakte de Nederlander indruk.

In de tweede set bleek een break in de lange elfde game uiteindelijk beslissend. In de laatste set was Van de Zandschulp slordiger, maar bleek het niveau van Shapovalov niet hoog genoeg om daarvan te profiteren. Na vier breaks over en weer haalde Van de Zandschulp uiteindelijk na een kleine tweeënhalf uur op eigen service de wedstrijd binnen.

Tegenstander

In de tweede ronde speelt hij tegen de als derde geplaatste Spanjaard Carlos Alcaraz, die zich in vier sets ontdeed van de Australiër Li Tu: 6-4 4-6 6-3 6-1.

Tallon Griekspoor bereikte een dag eerder al de tweede ronde. De Haarlemmer treft woensdag de Argentijn Sebastián Báez.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP