Redactie
Redactie Volleybal 14 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Van de Velde en Immers starten succesvol op EK beachvolleybal

Beachvolleyballer Steven van de Velde is met applaus van het publiek aan het EK beachvolleybal begonnen. Hij won samen met Matthew Immers zijn eerste wedstrijd op de Europese eindronde tegen de Duitsers Paul Henning en Maximilian Just: 21-15 21-17.

Van de Velde en Immers strandden in de achtste finales van de Olympische Spelen. In Parijs werd Van de Velde uitgefloten om zijn verleden als zedendelinquent. Hij overwoog om tijdens de Spelen naar huis te gaan, maar besloot het toernooi toch uit te spelen.

Volleybalbond Nevobo liet dinsdag weten dat het boegeroep tijdens wedstrijden op de Olympische Spelen van beachvolleyballers Steven van de Velde en Matthew Immers lijkt “georganiseerd” door Britse tabloids. Een rechtbank in Engeland veroordeelde Van de Velde in 2016 voor seks met een minderjarige.

Parijs

Yorick de Groot en Stefan Boermans zijn eveneens goed begonnen aan de Europese eindronde in eigen land. Het duo rekende in twee sets af met de Polen Piotr Janiak en Jedrzej Brozyniak: 21-17 21-13. Beide Nederlanders werden uitgeschakeld in de kwartfinales van de Olympische Spelen in Parijs.

Katja Stam en Raïsa Schoon verloren hun derde groepswedstrijd tegen het Duitse koppel Margareta Kozuch Sarah Schneider: 16-21 20-22. Ze gingen maandag ook al onderuit in het eerste groepsduel met Maryna Hladun en Tetiana Lazarenko uit Oekraïne, maar wonnen eerder op woensdag van het Italiaanse koppel Margherita Bianchin en Claudia Scampoli: 21-9 21-18.

Stam en Schoon, die als tweede zijn geplaatst bij het EK, moeten zich nu via een tussenronde voor de achtste finale zien te plaatsen. Op de Spelen in Parijs gingen Stam en Schoon in de achtste finales onderuit tegen de Spaanse vrouwen Daniela Álvarez en Tania Moreno.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP