Redactie
Redactie Gymnastiek 3 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Olympisch toernooi eindigt in mineur voor turner Loran de Munck

Turner Loran de Munck sloot het olympische turntoernooi toch in mineur af. In de toestelfinale op voltige kwam hij ten val en de Noord-Hollander moest genoegen nemen met de achtste en laatste plek.

“Ik blokkeerde met mijn armen, al moet ik het nog terugkijken. Ik had gewoon één blok spier en ik kon het niet meer terugduwen. Mijn arm was verkrampt of verzuurd”, zei De Munck (25) over zijn val van het paard.

“Ik heb het één keer eerder meegemaakt, op de WK in Liverpool. Misschien komt het door de druk en stress, al kwam ik aan met een rustige hartslag. Toch is het als je daar staat wel intens.”

Los Angeles

De Munck had een historische medaille voor Nederland kunnen pakken, maar dan had alles volgens hem mee moeten zitten. “Ik droomde niet zozeer van medaille, maar af en toe komt het wel in je gedachten naar boven: hoe vet zou dat zijn? Ik had als doel de perfecte oefening turnen en dan is er altijd een kans, ook al waren de scores heel hoog. Maar ineens was het gewoon klaar en dan maak je je oefening af op de automatische piloot”, zei De Munck.

“Ik weet zeker dat ik over een paar dagen terugkijk op een onvergetelijke ervaring. Het is een bizar gevoel en ik heb hier wel gestaan. Ik ben gewoon olympisch finalist. En als ik het positief bekijk: als je de uitslag omdraait, dan heb ik gewoon gewonnen.”

De Munck, die graag door wil tot de Spelen van Los Angeles in 2028, was de enige Nederlander in een toestelfinale. Hij keert nu huiswaarts en komt later terug voor de sluitingsceremonie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP