Redactie
Redactie Tennis 22 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse tennissers klaar voor eerste ronde US Open

Tennisser Tallon Griekspoor speelt in de eerste ronde van de US Open tegen Sumit Nagal uit India. Botic van de Zandschulp treft de Canadees Denis Shapovalov, terwijl Arantxa Rus het opneemt tegen de Roemeense Ana Bogdan. Dat is het resultaat van de loting van het grandslamtoernooi in New York.

De 28-jarige Griekspoor, de beste tennisser van Nederland, is teruggezakt naar de 40e plaats op de wereldranglijst. Nagal staat 32 plaatsen lager op de lijst. De twee speelden nog nooit een wedstrijd tegen elkaar.

Het beste resultaat van Griekspoor in New York is de tweede ronde in 2021. Van de Zandschulp, de mondiale nummer 73, bereikte in datzelfde jaar de kwartfinale. Hij stond een keer tegenover Denis Shapovalov. De 28-jarige Nederlander verloor in maart van de nummer 105 van de wereld in de eerste ronde op Indian Wells.

Tegenstander

De 33-jarige Rus is de nummer 75 van de wereld, Bogdan staat op de 103e plaats. De Nederlandse verloor de vier eerdere onderlinge ontmoetingen.

Jesper de Jong en Arianne Hartono kunnen zich ook nog plaatsen voor het hoofdtoernooi. Zij zijn nog actief in de kwalificaties.

De US Open, het laatste grandslamtoernooi van het jaar, begint maandag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP