Redactie
Redactie Tennis 27 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor verslaat Nagal en bereikt tweede ronde US Open

Tallon Griekspoor heeft de tweede ronde van de US Open bereikt. De 28-jarige Nederlander was te sterk voor Sumit Nagal en won in drie sets van de speler uit India: 6-1 6-3 7-6 (6).

Griekspoor begon sterk op baan 15, won zijn eerste servicegame op love en brak vervolgens Nagal overtuigend. Hij leverde de voorsprong echter meteen weer in, maar bij 2-1 en 4-1 plaatste de mondiale nummer 40 opnieuw breaks en na een half uur had hij de eerste set binnen.

In de tweede set bleef Griekspoor sterk spelen en ook die set wist hij in iets meer dan een half uur te winnen. Set 3 ging tot en met 5-5 gelijk op, maar in de elfde game verloor Griekspoor zijn servicegame. Hij wist er toch een tiebreak uit te slepen en daarin kwam hij met 6-4 achter. Hij poetste de twee setpoints van de nummer 73 van de wereld weg en maakte het alsnog in straight sets af. De partij duurde 2 uur en 20 minuten.

Tegenstander

Griekspoor treft in de tweede ronde Sebastian Baez uit Argentinië. De nummer 21 van de plaatsingslijst versloeg in de eerste ronde de Italiaan Luciano Darderi in vier sets: 6-4 6-7 (3) 6-0 7-6 (4).

Vorig jaar verloor Griekspoor nog in de openingsronde in New York. Arthur Fils uit Frankrijk was toen te sterk.

Naast Griekspoor doet ook Botic van de Zandschulp mee bij de mannen. Hij neemt het dinsdag op tegen de Canadees Denis Shapovalov.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP