Redactie
Redactie Tennis 20 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Wereldranglijst nummer 1 Jannik Sinner zegeviert op Cincinnati Masterstoernooi

Het masterstoernooi Cincinnati is gewonnen door de nummer 1 van de wereld Jannik Sinner. De 23-jarige Italiaan versloeg in de finale de Amerikaan Frances Tiafoe: 7-6 (4) 6-2.

De eerste set verliep zonder servicebreaks. In de tweede set liep Sinner snel uit naar een dubbele break voorsprong. Bij 5-1 kreeg hij al drie wedstrijdpunten op de service van Tiafoe, maar hij maakte het pas een game later af op zijn eigen opslag, met een lovegame.

Sinner won begin dit jaar op de Australian Open zijn eerste grandslamtitel. In Cincinnati neemt hij zijn vijfde trofee dit jaar in ontvangst. Hij is de eerste speler die meer dan één masterstoernooi heeft weten te winnen dit jaar. Eerder was hij ook de beste in Miami.

Moeilijke week

“Ik ben blij, want dit was een heel moeilijke week”, zei Sinner. “Het was mentaal zwaar, want we waren beiden best wat vermoeid van onze halve finale van een dag eerder en we voelden redelijk wat spanning. Ik ben tevreden met hoe ik speelde op de belangrijke momenten.”

Voor Tiafoe, de nummer 27 van de wereld, was het zijn eerste eindstrijd op een masterstoernooi.

Vorig jaar werd het toernooi van Cincinnati gewonnen door Novak Djokovic, maar hij ontbreekt dit jaar. Sinner bereidt zich voor op de US Open, het laatste grandslamtoernooi van dit jaar dat volgende week maandag begint.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP