Redactie
Redactie Tennis 29 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Sinner overwint Michelsen en bereikt derde ronde US Open

Tennisser Jannik Sinner heeft zich overtuigend geplaatst voor de derde ronde van de US Open. De als eerste geplaatste Italiaan rekende in drie sets af met de Amerikaan Alex Michelsen: 6-4 6-0 6-2.

De 23-jarige Italiaan begon de partij tegen de Amerikaanse nummer 49 van de wereldranglijst nog een beetje wisselvallig. Beide tennissers verloren hun eerste opslagbeurt. Na nog een keer verlies van de opslagbeurt over en weer zorgde Sinner na een derde break voor de setwinst. Daarna stond de nummer 1 van de wereldranglijst zijn tegenstander nog maar twee games toe. Na 1 uur en 39 minuten besliste hij de partij op zijn eerste matchpoint.

In de derde ronde neemt Sinner het op tegen de Australiër Christopher O’Connell. De nummer 87 van de ATP-ranking won in vier sets van de Italiaan Mattia Bellucci.

Vijftigste zege in 2024

Het was de vijftigste zege van Sinner in 2024. De Italiaan, die eerder dit jaar de Australian Open won, boekte zijn dertigste zege dit jaar op hardcourt, de ondergrond waarop ook op de US Open wordt gespeeld. “Ik heb het gevoel dat ik nog wat dingen kan verbeteren”, zei Sinner in het interview op de baan. “Maar je moet ook gewoon blij zijn om de volgende ronde te halen.”

Sinner noemde Michelsen een heel lastige tegenstander. “We speelden tegen elkaar in Cincinnati, dus ik wist een beetje wat ik kon verwachten”, zei hij over het masterstoernooi dat hij in de aanloop naar de US Open won.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP