Redactie
Redactie Gymnastiek 5 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Simone Biles mist achtste goud door val van balk in Parijs

De Amerikaanse turnlegende Simone Biles heeft op de Olympische Spelen in Parijs naast haar achtste gouden medaille uit haar loopbaan gegrepen. In de Bercy Arena pakte ze op de vloer het zilver. Eerder op de dag eindigde ze op de balk als vijfde.

Tijdens haar oefening op de vloer belandde topfavoriet Biles twee keer buiten de lijnen, wat haar te veel punten kostte. Ze eindigde achter de Braziliaanse winnares Rebeca Andrade. Het brons ging naar de Amerikaanse Jordan Chiles.

Ook de finale van de balk verliep voor Biles niet vlekkeloos. Ze kwam daarin ten val. De Italiaanse Alice D’Amato won het goud. Zilver was voor de Chinese Zhou Yaqin en brons voor de Italiaanse Manila Esposito.

Drie gouden plakken

Biles won in Parijs drie keer goud. Ze liet in het midden of ze er over vier jaar, bij de Spelen van Los Angeles, weer bij is. “Ik ga ontspannen en dan nog meer ontspannen,” vertelde ze verslaggevers toen haar werd gevraagd naar haar toekomst. “Ik ben blij dat ik heb kunnen concurreren met enkele van de besten ter wereld.”

Bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 behaalde Biles al vier keer goud. Vijf jaar later kwam ze in Tokio niet verder dan een zilveren en bronzen medaille. Ze liet in Japan door mentale problemen meerdere finales schieten. Door die problematiek nam ze enige tijd afstand van het turnen, voordat ze in 2023 terugkeerde. Op de WK in Antwerpen van vorig jaar pakte ze meteen vier keer goud.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP