Redactie
Redactie Wielrennen 7 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Sep Kuss boekt eerste zege 2024 in bergetappe Ronde van Burgos

Wielrenner Sepp Kuss heeft in de derde etappe van de Ronde van Burgos zijn eerste overwinning van dit jaar geboekt. De Amerikaan van Visma – Lease a Bike was de beste in de bergetappe van Bodegas Nabal Gumiel de Izán naar Lagunas de Neila.

Kuss kwam solo aan op de steile slotklim. De Italiaan Lorenzo Fortunato werd tweede en Jefferson Alveiro Cepeda uit Ecuador werd derde. Kuss heeft ook de leiding in het algemeen klassement. De Ronde van Burgos duurt tot en met vrijdag.

“Het was een zware dag, mede door de hitte. Op de slotklim was ik behoorlijk aan het afzien, maar ik wilde het minimaal één keer proberen. Toen ik zag dat ik een gaatje had geslagen, ben ik zo hard mogelijk doorgegaan. Ik ben blij dat het gelukt is”, zei Kuss, die eind juni niet kon starten in de Ronde van Frankrijk. Hij was niet voldoende hersteld na een coronabesmetting, die hij had opgelopen in het Critérium du Dauphiné.

De Amerikaan won de Ronde van Spanje vorig jaar voor ploeggenoten Jonas Vingegaard en Primoz Roglic. De bedoeling is dat hij dit jaar ook meedoet aan de Vuelta, die op 17 augustus begint in de Portugese hoofdstad Lissabon. “Ik heb best lang gekwakkeld met de naweeën van covid. Gelukkig ben ik nu weer op niveau en is het vertrouwen terug. Ik ben klaar om mijn titel in de Vuelta te verdedigen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP