Redactie
Redactie Andere sporten 28 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Saudi-Arabië ambieert organisatie Olympische Spelen

Saudi-Arabië heeft aangegeven graag de Olympische Spelen te willen organiseren. “Wij als land bereiden ons voor om steeds meer en meer te doen en ik denk dat de Olympische Spelen een logische volgende stap zijn. Maar, pas als we er klaar voor zijn”, zei prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al Saud, die ook voorzitter is van de Saudische e-sport-bond, na het eerste WK voor e-sporten dat in zijn land werd gehouden.

Saudi-Arabië zet de laatste jaren vol in op sport, entertainment en toerisme om de economie van het door olie schatrijke land diverser te maken. Zo ging er veel geld in het halen van internationale voetbalsterren om de binnenlandse competitie aansprekender te maken. Ook organiseert het land in 2034 waarschijnlijk het WK voetbal en zijn er de komende twaalf jaar de nieuwe Olympische Spelen voor e-sporten.

Saudi-Arabië lijkt kans te maken op de Spelen van 2036, waar mogelijk ook Qatar en Egypte in geïnteresseerd zijn. De komende Olympische Zomerspelen zijn in 2028 in Los Angeles, vier jaar later gevolgd door Brisbane in Australië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP