Redactie
Redactie Roeien 1 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Veldhuis en Scheenaard grijpen net naast medaille in Olympische dubbeltwee

Roeisters Martine Veldhuis en Lisa Scheenaard hebben op de Olympische Spelen in Parijs in de dubbeltwee net naast een medaille gegrepen. Na een goede start viel het duo al snel terug naar de vierde plek. In het tweede deel op de hete roeibaan in Vaires-sur-Marne konden ze geen plekje meer winnen.

Favoriet Nieuw-Zeeland (6.50,45) toonde zich in een spannend slot nipt sterker dan Roemenië (6.50,69). Groot-Brittannië won brons (6.53,22), op ruim een seconde voor Veldhuis en Scheenaard.

Nieuw-Zeeland, Roemenië en Groot-Brittannië gingen in het laatste kwart gelijk op, maar de Britse vrouwen moesten zich op de laatste meters nog zorgen maken om de oprukkende Veldhuis en Scheenaard. Chef de mission Pieter van den Hoogenband en IOC-voorzitter Thomas Bach zagen op de snikhete tribunes de 27-jarige Twentse en 35-jarige Limburgse net tekortkomen voor een medaille. In Tokio won Scheenaard met Roos de Jong nog brons in de dubbeltwee.

Voldoende support

Ondanks de warmte zijn roeifans, onder wie veel in het oranje, massaal afgekomen op de tweede finaledag van het roeitoernooi. Volgens de organisatie zijn op de buiten Parijs gelegen baan zo’n 21.500 toeschouwers aanwezig.

Het roeitoernooi duurt nog tot en met zaterdag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP