Redactie
Redactie Wielrennen 3 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Remco Evenepoel poseert gelukkig met twee gouden medailles in Parijs

Het moest een mooie foto voor Instagram worden, had Remco Evenepoel bedacht. Zijn vrouw Oumi had de eerder deze Olympische Spelen gewonnen gouden medaille in de tijdrit meegenomen. Na zijn winst in de wegwedstrijd liet hij zich fotograferen met twee gouden plakken om zijn nek. “Ik voel me een beetje als Michael Phelps”, lachte de Belg.

Deze Amerikaanse zwemmer grossierde in goud en beroemd is de foto waarop hij in Beijing poseert met acht gouden medailles. Meer dan twee waren er voor Evenepoel in Parijs niet te verdienen, memorabel zijn ze wel. “Ik denk niet dat ik nog eens Olympische Spelen zal meemaken zo dicht bij huis. Met zo veel fans, familie en vrienden om me heen met wie ik dit succes kan delen.”

Meteen na de finish stapte hij van de fiets om te poseren met de Eiffeltoren op de achtergrond. Ook mooi voor Instagram. Mathieu van der Poel en 100.000 anderen hadden hem binnen een uur al geliket.

‘Mijn manier’

Evenepoel (24) zette zijn aanval in op 38 kilometer van de finish, kreeg een paar renners mee van wie de Fransman Valentin Madouas het langst zijn wiel kon volgen. Alleen vooruit reed hij nog lek, een paniekmomentje. “Iets eerder was er een motorrijder naast me komen rijden die aangaf dat ik 25 seconden voorsprong had. Dat bleek uiteindelijk niet te kloppen gelukkig, maar het was een stressvol moment.”

De afgelopen maand noemde hij de mooiste uit zijn wielerloopbaan, met een ritzege en de derde plek in het eindklassement van de Tour de France en het dubbele succes in Parijs. Maar vergelijk hem niet met Eddy Merckx, de Belgische wielerlegende. “Dat was in een andere tijd en die heeft zo veel meer gewonnen. Ik doe het op mijn manier.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP