Redactie
Redactie Paardensport 4 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Amazones genieten volop van olympische ambiance bij dressuur in Versailles

Amazones Dinja van Liere en Emmelie Scholtens hebben volop genoten van de ambiance tijdens de olympische dressuurwedstrijden voor het paleis van Versailles. In het grote stadion met de historische en indrukwekkende achtergrond waren de nummers 4 en 11 van de kür op muziek het meest te spreken over de deels oranjegekleurde tribunes.

“Toen heel het publiek op het eind ging mee klappen, was dat wel een kippenvelmoment. En het afgroeten was echt emotioneel, dat je denkt: hier zitten zoveel mensen in het oranje en die zijn allemaal voor ons gekomen. Dat maakt je heel trots, en extra leuk dat ik het dan ook waar kan maken”, zei Van Liere, die net naast een medaille greep, maar zich meer dan tevreden toonde met de vierde plek.

“Heel prachtig”, noemde ook Scholtens het tijdens de ritten juist zo muisstille stadion. “Soms vergeet je te kijken, maar als je binnenrijdt voel je alsnog wel dat er zoveel oranje is en dat er veel vrienden en familie zijn. En zeker als je klaar bent. Dan kijk je om je heen en zie je zoveel plekken oranje op de tribune. Dat geeft een heel leuk gevoel, kan ik zeggen.”

Zaterdag eindigden de twee amazones met Hans Peter Minderhoud al als vierde in de landenwedstrijd. Zo eindigen de dressuurruiters voor de derde Spelen op een rij zonder medaille.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP