Redactie
Redactie Paardensport 6 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Springruiter Maikel van der Vleuten verovert olympisch brons in Parijs

Springruiter Maikel van der Vleuten heeft op de Olympische Spelen van Parijs een bronzen medaille veroverd. Dat deed de ruiter uit Someren met zijn toppaard Beauville Z in een barrage met in totaal drie paarden.

Onder toeziend oog van prinses Amalia maakte Van der Vleuten één springfout. De Duitser Christian Kukuk was met Checker 47 foutloos en daarmee goed voor goud. De Zwitser Steve Guerdat maakte met Dynamix de Belhème ook een fout, maar was sneller dan de Nederlander.

Van der Vleuten veroverde met Beauville Z drie jaar geleden in Tokio ook het brons. In 2022 was er bovendien individueel brons op de WK in het Deense Herning. In 2012 pakte hij in Londen het zilver in de landenwedstrijd, toen nog met Verdi.

Foutloos

Harrie Smolders kwam met Uricas v/d Kattevennen in de finale uit op 6 strafpunten. Daarmee eindigde 44-jarige ruiter uit Lage Mierde als veertiende.

Kim Emmen, als reserve naar Versailles afgereisd, eindigde met Imagine met 12 strafpunten als 23e. De amazone uit Raamsdonksveer was de verrassing bij Nederland op de Spelen. Bondscoach Jos Lansink had haar in de kwalificatie voor de landenfinale ingezet ten koste van Willem Greve, wiens paard Grandorado niet fit genoeg bleek. Olympisch debutante Emmen reed drie keer foutloos in Versailles, maar het beste was eraf in de individuele finale.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP