Redactie
Redactie Wielrennen 5 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse teamsprintsters naast medaille op Olympische Spelen

De Nederlandse teamsprintsters zijn er net niet in geslaagd op de Olympische Spelen een medaille te behalen. In de strijd om het brons was wereldkampioen Duitsland net te snel voor Kyra Lamberink, Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet.

De Duitse vrouwen kwamen na drie ronden uit op een tijd van 45,400. Nederland was goed voor een tijd van 45,690. De olympische titel was voor Groot-Brittannië, dat voor de derde keer op één dag het wereldrecord scherper stelde: 45,186. Daarmee troefden de Britse vrouwen in de finale Nieuw-Zeeland (45,659) af.

Op de teamsprint starten drie rensters van wie er na elke ronde één vanaf de koppositie uitstuurt. De derde renster bepaalt de tijd.

Wereldrecord

In de eerste ronde werd het door de Britse vrouwen in de kwalificaties gereden wereldrecord nog eens drie keer verbeterd. Eerst door Duitsland, daarna door Nieuw-Zeeland terwijl de Britse ploeg in de vierde heat alweer een nieuwe toptijd liet noteren: 45,338.

In dat geweld bleef Nederland goed overeind met ook in de eerste ronde tegen de Chinese vrouwen een goede tijd: 45,798. Maar het was net niet goed genoeg voor een medaille, zoals de Oranje-vrouwen ook op de WK van vorig jaar als vierde eindigden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP