Redactie
Redactie Paardensport 3 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse dressuurruiters missen medaille in Olympische landenwedstrijd

De Nederlandse dressuurruiters gaan voor de derde Olympische Spelen op een rij geen medaille halen in de landenwedstrijd. Hans Peter Minderhoud dacht na zijn teleurstellende score, als eerste van de drie combinaties, al dat het lastig zou worden. Waar Nederland moest hopen op fouten bij de concurrentie, maakten Emmelie Scholtens en Indian Rock die als tweede Nederlandse combinatie juist zelf.

Scholtens en haar hengst begonnen nog goed aan de proef in het stadion voor het paleis van Versailles. “Ik kwam relaxed binnen, veel beter dan woensdag. Het eerste stuk ging ook heel goed. Maar ineens viel hij uit de galop, heel raar. Dat heb ik nog nooit op deze manier gehad en ik heb er ook geen verklaring voor. Dit is gelijk mijn slechtste proef van het seizoen. En waarom nu?”, vroeg de 38-jarige amazone zich af.

De Groningse kreeg voor haar proef een score van 70,684, duidelijk minder dan de 74,581 van de kwalificatie woensdag. “Ik had graag een dikke score neergezet voor het team, maar dit is superbalen. Als ik op de voet van mijn begin had kunnen doorgaan, hadden we misschien nog wel een kansje gehad. Maar die drie landen boven ons zijn wel heel sterk.”

Voorlopige vierde plaats

Na twee van de drie combinaties staat Nederland vierde (143,382), op ruime afstand van de podiumplaatsen. Duitsland (155,836), Denemarken (154,453) en Groot-Brittannië (153,009) gaan uitmaken wie er met de olympische titel vandoor gaat.

Namens Nederland komt Dinja van Liere nog in actie met Hermès. De zogeheten Grand Prix Special is rond 15.30 uur afgelopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP