Redactie
Redactie Basketbal 24 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse 3×3-basketballers uitgeschakeld in EK kwartfinales door Servië

De Nederlandse 3×3-basketballers zijn op het EK in de kwartfinales uitgeschakeld. De olympisch kampioen verloor in Wenen met 21-16 van Servië. Met nog ruim anderhalve minuut op de klok maakten de Serviërs het af met een vrije worp. Zodra een ploeg 21 punten heeft gemaakt, is de wedstrijd van 10 minuten ten einde.

Vorig jaar verloor de Nederlandse ploeg op het EK in Jeruzalem ook al van de Serviërs. Op de Spelen was de nummer 2 van de wereld ook al te sterk voor Oranje, dat vijfde staat. Die laatste nederlaag bleef zonder gevolgen, want Nederland pakte uiteindelijk toch de titel.

Worthy de Jong, Arvin Slagter, Jan Driessen en Julian Jaring hadden zich op het EK als groepswinnaars geplaatst voor de kwartfinales. Vrijdag werden Azerbeidzjan en Oostenrijk verslagen. Al moesten de Nederlandse spelers best schakelen zo kort na hun historische prestatie.

Uitdaging

“Onze uitdaging ligt erin hoe snel we weer in het moment zijn en de focus op de volgende wedstrijd hebben. We hebben een paar keer op de training benoemd dat dit weer een nieuw toernooi is. We hebben kunnen genieten, individueel en samen. Het was historisch en een van de mooiste momenten uit mijn carrière. Het is verleidelijk om daar te lang in te blijven hangen, maar je moet er ook wel bij stilstaan en van genieten. Daar moet je een balans in vinden”, zei Slagter vrijdag na de eerste wedstrijd op het EK.

Bij de laatste vier neemt Servië het zaterdag op tegen Groot-Brittannië of Zwitserland.

De Nederlandse 3×3-basketballers keren huiswaarts en worden dinsdag gehuldigd in Amsterdam om hun gouden medaille op de Spelen van Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP