Redactie
Redactie Andere sporten 22 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Nederland stuurt 86 sporters naar Paralympische Spelen volgende week

Nederland start volgende week met 86 sporters aan de Paralympische Spelen. Dat heeft sportkoepel NOC*NSF bekendgemaakt. De sporters “druppelen langzaam binnen” in Parijs, laat een woordvoerder weten.

De meeste sporters moeten nog richting de Franse hoofdstad vertrekken. De rolstoelbasketballers spelen donderdagavond nog een oefenduel in Nederland. Ook veel andere sporters zijn nog in eigen land en vertrekken later. De paralympische atletiekploeg zit al wel in Frankrijk.

De Nederlandse paralympiërs reizen vooral per bus naar de Spelen. “Dat heeft te maken met de beperkte rolstoelplaatsen in de treinen naar Parijs. In een bus kunnen de rolstoelen onderin, dat is een stuk makkelijker”, aldus NOC*NSF.

Opening

Chef de mission Esther Vergeer is al in Parijs, laat ze weten op Instagram. “We hebben hard gewerkt om alles op tijd klaar te hebben voor de sporters. Maar we zijn zo ver! Dank aan het geweldige team voor de afgelopen dagen”, schrijft de oud-tennisster.

De Paralympische Spelen starten op 28 augustus. Dan is ook de openingsceremonie. Rolstoelbasketbalster Carina de Rooij en wielrenner Daniel Abraham Gebru zijn dan de vlaggendragers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP