Redactie
Redactie Atletiek 9 augustus 2024
Leestijd: 2 minuten

Nadine Visser bereikt finale 100 meter horden op Olympische Spelen Parijs

Nadine Visser heeft zich op de Olympische Spelen van Parijs geplaatst voor de finale van de 100 meter horden. De Nederlandse atlete eindigde in het Stade de France als tweede in haar heat van de halve finales in 12,43, haar tweede tijd ooit. Ze plaatste zich direct voor de eindstrijd op zaterdagavond. De Amerikaanse Alaysha Johnson was met 12,34 iets rapper.

Visser staat voor de tweede keer in een olympische finale. Ze eindigde drie jaar geleden op de Spelen als vijfde. Ze was door blessureleed in de voorbereiding niet in topvorm in Tokio. Dit jaar lijkt dat anders. De weken voor de Spelen scherpte ze tot drie keer toe haar Nederlands record aan. Ze ging van 12,51 naar 12,36 en staat daarmee zesde op de wereldranglijst.

Opluchting en tevredenheid overheersten bij Visser na het bereiken van de finale. Ze was er woensdagavond nog getuige van hoe het ook verrassend voortijdig mis kan gaan, toen haar kamergenote Lieke Klaver in de halve finales van de 400 meter werd uitgeschakeld. “Ik vond het zo zielig, maar dat kan gebeuren. Zelfs als je alles geeft en je weet je dat je er goed voor staat. Dus er valt nu wel wat van me af”, zei ze na afloop.

‘Olympische finalevorm’

Visser (29) heeft het gevoel dat ze haar “olympische finalevorm” te pakken heeft. “Bij de vorige twee WK’s haalde ik de finale niet. Mijn standaardniveau ligt nu veel hoger dan toen en mijn pieken ook als het goed is. Ik wil in de finale gewoon mijn beste tijd ooit lopen en dan zie ik wel wat het me brengt.”

Maayke Tjin A-Lim slaagde er niet in zich te kwalificeren voor de finale. Ze kwam in de derde heat van de halve finale tot de zevende tijd met 13,03. De 26-jarige atlete uit Hoorn had zich met een tijd van 12,87 via de herkansingen geplaatst voor de halve eindstrijd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP