Redactie
Redactie Watersport 4 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Olympische zeilster Bouwmeester eerste keer als moeder in de wedstrijd

Zeilster Marit Bouwmeester verzamelde tijdens de laatste drie Olympische Spelen alle mogelijke medailles. In Marseille, waar dit jaar het zeiltoernooi wordt gehouden, doet ze voor de eerste keer mee als ouder. “Voor de kleine blijf ik gewoon haar moeder”, weet de olympisch kampioen van 2016.

Tijdens de laatste olympische cyclus beviel Bouwmeester van Jessie Mae. Met de komst van haar dochter, inmiddels twee jaar oud, ziet de 36-jarige Friezin zaken af en toe in een ander perspectief. “Ze zegt gewoon: ‘mama bootje varen’, maar ze heeft echt geen idee”, lachte Bouwmeester zaterdag na haar racedag. “Voor haar blijf ik gewoon haar moeder, dus dat relativeert gewoon wel heel erg. Misschien is dat wel het verschil met de voorgaande Spelen.”

Door de Olympische Spelen moet Bouwmeester haar dochter en haar vriend vaker missen dan normaal. “Het zijn best wel hele lange dagen”, legde ze uit. “Maar ik ben haar een paar keer tegengekomen toen ze hier op het strandje zat en ik er toevallig langsfietste. Dus dan kan ik even een kusje geven. We facetimen daarnaast ook veel.”

Bouwmeester aan kop

Hoewel haar dochter nog niet helemaal beseft waar Bouwmeester mee bezig is, is haar support er niet minder om. “Ze is me elke dag aan het aanmoedigen, met een verrekijker. Ze heeft deze alleen verkeerd om, dus ik ben verder weg in plaats van dichterbij. Het is wel heel schattig.”

Bouwmeester gaat in Marseille na drie racedagen aan de leiding in de Ilca 6-klasse, voorheen de Laser Radial. Ze heeft na de eerste zes races zestien punten minder dan de nummer 2, de Deense titelverdedigster Anne-Marie Rindom.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP