Redactie
Redactie Wielrennen 11 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Lavreysen voltooit hattrick op Olympische Spelen met winst op keirin

Baanrenner Harrie Lavreysen heeft op de Olympische Spelen ook de keirin gewonnen. De 27-jarige Brabander voltooide daarmee de ‘hattrick’ na eerdere winst op de sprint en de teamsprint. Op de Spelen van Tokio won hij die onderdelen ook, maar bleef hij op de keirin steken op brons.

Bij keirin rijden vijf of zes renners achter een gemotoriseerde gangmaker. Als die na enkele ronden uit de baan is verdwenen, sprinten de renners in drie ronden om de zege.

Achter Lavreysen finishten de Australiërs Matthew Richardson (zilver) en Matthew Glaetzer (brons). De andere drie finalisten kwamen achter het drietal kort voor de finish ten val. De Brit Jack Carlin was er het ergst aan toe.

Hattrick Harry

Lavreysen was op de piste van Saint-Quentin-en-Yvelines in de halve finales als tweede geëindigd achter Richardson, de Australiër die hij in de sprintfinale had verslagen.

Lavreysen had eerder op de WK’s van 2020 en 2021 de drie sprintonderdelen gewonnen. Het leverde hem de bijnaam ‘Hattrick Harry’ op. Op de sprint won hij de afgelopen vijf WK’s het goud. Op de keirin was hij tot nu toe twee keer succesvol.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP