Redactie
Redactie Paardensport 6 augustus 2024
Leestijd: 1 minuut

Van der Vleuten pakt opnieuw brons: Perfecte planning leidt tot topprestatie

Bondscoach Jos Lansink van de springruiters roemde met name de planning van Maikel van der Vleuten en zijn toppaard Beauville Z. Op drie kampioenschappen op rij – twee Olympische Spelen en tussendoor een WK – pakte de Brabantse ruiter brons. “Zijn planning is in orde, Maikel piekt met Beauville telkens op het juiste moment. Resultaten liegen niet”, vond Lansink, zelf een gouden olympiër.

Natuurlijk speelt ervaring een rol, erkende Lansink. “Het is een heel stabiele combinatie. Ook dit jaar hebben we een goede planning proberen te maken samen. Dat Beauville ook niet te veel zou doen. Hij is hier in topvorm.”

In de landenwedstrijd ging het met de vierde plek nog net mis. Met name door Van der Vleuten, de enige met strafpunten naast de foutloze Kim Emmen en Harrie Smolders. “We liepen een beetje achter de feiten aan”, vond Lansink. “En nu heeft Maikel het wat mij betreft voor iedereen goed gemaakt.”

Bij Emmens Imagine was in de individuele finale “de lucht eruit”. Smolders liep op de vijfde hindernis tegen een fout aan. “Harrie heeft verder hier fantastisch gereden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP